Šperos.lt > Kita > Kulinarija
Kulinarija

(162 darbai)

Pienas ir jo produktaiPienas. Rūgštaus pieno produktai. Saldaus pieno produktai. Pieno riebalų produktai. Pieno konservai. Pieno produktų pakavimas, fasavimas ir ženklinimas. Priedai. Išvados. Skaityti daugiau
Pienas ir jo produktai. Pieno tyrimaiPienas. Kefyras. Rūgpienis. Pasukos. Jogurtai. Rauginto pieno gėrimai. Grietinė. Grūdėta varškė. Varškės desertai. Saldūs sūreliai. Fermentiniai sūriai. Ledai. Didžiausi pieno trūkumai. Pienas - gyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Kokie pieno produktai yra sveikiausi? Pieno tyrimai. Pieno juslinės savybės. Spalva. Kvapas. Konsistencija. Skonis. Rūgštingumas. Pieno rūgštingumo nustatymas pagal Ternerį. Pieno tankis arba lyginamasis svoris. Pieno riebumas. Išvados. Skaityti daugiau
Pieno perdirbimo produktaiValgomųjų ledų gamyba. Pieno konservavimas. Pieno konservų ydos, gedimas. Varškės ir siūrių gamyba. Geriamasis pienas, jo gamyba. Galimi geriamojo pieno pakitimai laikant. Kokybės ir saugos sistemos, jų kontrolė. Fermentinių sūrių gamyba. Mikrobinis sūrių gedimas, ydos. Sviesto gamyba, jo ydos. Mikrobinės sviesto ydos. Antriniai (šalutiniai) pieno perdirbimo produktai. Rauginti pieno gėrimai. Skaityti daugiau
Plikyta tešlaTešlos rūšys. Tešlos žaliava. Kepimo formos. Tešlos gaminimas. Kepimo temperatūra. Plikytiniai kepiniai. Plikytos tešlos gaminimas. Trūkumai, kurie gali atsirasti gaminant tešlą, ir jų atsiradimo priežastys. Plikytos tešlos receptai. Skaityti daugiau
Pobūvio aptarnavimasĮvadas. Pobūvių tradicijos. Pobūvio užsakymas. Maitinimo įmonės pasirinkimas. Pobūvio aptarnavimo planas. Užsakymas – sąskaita pobūviui į virtuvę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į barą. Užsakymas sąskaita pobūviui į servizinę. Pobūvio aptarnavimas. Muzikantų ruošimasis. Pobūvio eiga. Išvados. Priedas (valgiaraštis). Skaityti daugiau
Pobūvio-furšeto aptarnavimasPobūvis furšetas. Reikalavimai padavėjams. Svečių aptarnavimo formos. Padavėjo išvaizda. Skaityti daugiau
Praktikos ataskaita maitinimo įmonėjeĮvadas. Aktualumas. Praktikos tikslas. Praktikos uždaviniai. Susipažinimas su maitinimo įmone. Darbas gamybiniuose skyriuose. Paruoštų patiekalų pateikimas. Darbas kavinėje. Išvados. Valgiaraštis. Skaityti daugiau
Praktikos ataskaita: maitinimo organizavimasReikalavimai administratoriui (metrdoteliui). Reikalavimai padavėjams. Moterų padavėjų išvaizda. Vyrų padavėjų išvaizda. Profesinė asmens higiena. Bendrosios aptarnavimo taisyklės. Barmeno darbo vieta. Kaip įrengiamas baras? Baro reikmenys. Kokteilių patiekimas. Klasikinių kokteilių receptūros. Originalių kokteilių receptūros. Baro kainoraštis. Skaityti daugiau
Prancūzijos vynaiPrancūzijos regiono vynai. Bordo. Chateau Pape Clement. Cabernet Sauvignon VDP D’OC. Malesan de France Sauvignon. Rothschild Saint Emilion A.C. Malesan Saint Emillion. Burgundija. Joseph Drouhin Maranges Premier Cru (13%). Calvet Premiere Pinot Noir (12%). Calvet Premiere Chardonnay (12%). Luara. Rona. B&G Tradition Chateauneuf-du-Pape AC. Elzasas. Šampanė. Champagne Drappier Carte d'Or Brut (12%). Prancūzijos pietūs. Chateau Seigneurie De Murviel Coteaux Du Languedoc AC. Syrah. Medinet (10,5%). Priedai (1). Skaityti daugiau
Prancūzų virtuvėPrancūzų virtuvė: nuo regionų margumo iki stereotipų. Pipirai didybės manijai. Regiono pasididžiavimas – obuoliai. Reveransas jūrai. Nuo mėsytės iki... Valgomos ir gėlės. Stereotipai. Skaityti daugiau
Prancūzų virtuvė ir kultūraTikslai. Įžanga. Prieskoniniai sviestai. Padažai. Mišrainės ir salotos. Sriubos. Patiekalai su sūriu ir iš sūrio. Patiekalai iš kiaušinių. Žuvys, vėžiagyviai, varlės. Mėsos patiekalai. Miltiniai patiekalai. Daržovės. Saldūs patiekalai, kepiniai, kiti saldumynai. Saldūs lietiniai, ryžiai ir suflė. Išvados. Skaityti daugiau
Prancūzų virtuvės ypatumaiPrancūzų kulinarijos menas. Truputis istorijos. Ponas Boulanger išrado restoraną. Maistas — per dvasinius pojūčius. Sūriai. Nuo kiaulės kojelių prie "Naujosios virtuvės" (Nouvelle Cuisine). Vynas vietoj saulės. Baltasis, rausvas ir raudonas vynas. Priešpiečių pertraukai — dvi valandos. Svarbu geros manieros prie stalo. Štai dar keletas patarimų. Receptai. Skaityti daugiau
PrieskoniaiĮvežtiniai prieskoniai. Cinamonas. Gvazdikėliai. Imbieras. Kilnusis lauras. Muskatų riešutai. Pipirai. Vanilė. Česnakai. Krienai. Vaistinė agurklė. Kvapusis bazilikas. Vaistinis čiobrelis. Darželiais ir daugiametis dašis. Vaistinė Gelsvė. Paprastais kadagys. Blakinė kalendra. Vaistinis kietis-peletrūnas. Paprastais kmynas. Kvapusis mairūnas. Vaistinė (citrininė) melisa. Didžioji nasturtė. Paprastasis pankolis. Paprastasis raudonėlis. Žalioji rūta. Prieskonių mišiniai. Pagardai. Skaityti daugiau
Prieskoniai (2)Įvadas. Prieskonių vartojimas senovėje. Kaip prieskoniai skirstomi. Pagrindiniai prieskoniai. Kodėl vartojame prieskonius. Kur slypi prieskonių paslaptys. Prieskoniai. Anyžius. Žvaigždanyžis. Cinamonas. Česnakas. Druska. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. Kmynas. Muskatas. Pipirai. Vanilė. Vanilinas. Šafranas. Skaityti daugiau
Prieskoniai (3)Įvadas. Prieskoniai ir jų grupės. Anyžiai. Sezamas. Muskato riešutas ir muskato žiedai. Kardamonas. Lauro lapai. Cinamonas. Prieskonių kokybė ir jų vertinimas. Pakavimas ir laikymas. Išvados. Skaityti daugiau
Prieskoniai ir jų panaudojimasPrieskonių istorija. Cukrus. Druska. Prieskoniniai augalai. Anyžiai. Kinijos anyžiai. Baltieji kuminai. Bazilikai. Ceilono cinamonas. Kiniškasis cinamonas. Ciberžolės. Čiobreliai. Citrinžolė. Darželiniai dašiai. Daržiniai builiai. Kalendros. Imbieras. Juodieji kuminai. Kardamonas. Kmynai. Krapai. Kvapieji pipirai. Pipirai. Rausvieji pipirai. Laiškiniai česnakai. Mairūnai. Raudonėliai. Muskatų riešutai ir lapai. Pankoliai. Paprastieji kadagiai. Paprika. Petražolės. Prieskoniniai gvazdikėliai. Rozmarinai. Šafranai. Vanilė. Sveikatos elementorius. Įvairenybės. Apklausa. Apklausos rezultatai. Apklausos aptarimas. Įmonės, teikiančios prieskonius. Išvados. Skaityti daugiau
Prieskonių pristatymasPowerPoint pristatymas. Prieskonių istorija. Prieskonių reikšmė. Prieskonių grupavimas. prieskonių laikymas. prieskonių higienos norma. Prieskoniai. Kmynai. Kardamonas. Lauro lapai. Šafranas. Vanilė. Anyžiai. Bazilikas. Cinamonas. Ceilono cinamonas. Kiniškas cinamonas. Ciberžolės. Čiobreliai. Citrinžolė. Kalendra. Įmonės teikiančios prieskonius. Išvados. Skaityti daugiau
Produktų panaudojimas patiekalamsDaržovių ir vaisių patiekalai. Daržovių klasifikavimas ir maistinė vertė. Gumbavaisiai. Moliūginės. Šakniavaisinės. Salotinės špinatinės. Ankštinės. Desertinės ir prieskoninės. Šaltieji daržovių patiekalai ir užkandžiai. Salotos. Mišrainės. Įdarytos daržovės. Garnyrai. Karštieji daržovių patiekalai. Virti. Šutinti. Troškinti. Kepti. Apkepti. Nacionaliniai. Gaminant salotas ir mišraines reikia laikytis keleto taisyklių. Grybų patiekalai. Skylėtabudiniai. Lakštabudiniai. Aukšliagrybiai. Iš šviežių grybų. Džiovinti grybai. Iš sūdytų grybų. Iš marinuotų. Įdarant grybus. Sriubos. Uždarytos sriubos. Šiupininės sriubos. Pertrintos sriubos. Skaidrios sriubos. Pieniškos sriubos. Šaltosios ir saldžiosios sriubos. Sriubų maistinė vertė. Gaminant sriubas reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Miltų patiekalai. Miltų patiekalų klasifikavimas. Skryliai. Virtiniai. Sklindžiai. Lietiniai. Tešlos ruošimas pudingams ir riebaluose kepamiems patiekalams. Puri tešla pudingams. Puri tešla gaminiams riebaluose virti ("orti"). Kruopų patiekalai. Kruopų ir jų patiekalų klasifikavimas ir panaudojimas. Virimas. Šutinimas. Kepimas. Apkepimas. Kruopų virimo būdai. Kepti kruopų patiekalai. Apkepti kruopų patiekalai. Virti kruopų patiekalai. Makaronų patiekalai. Virti. Šutinti. Apkepti. Kiaušinių patiekalai. Šaltieji. Karštieji. Kiaušinių patiekalų ruošimas. Virti patiekalai. Kepti patiekalai. Kiaušinienė. Omletas. Kulinarija. Šiluminis maisto produktų apdorojimas. Pagrindiniai apdorojimo būdai. Pagalbiniai būdai. Nuostoliai šiluminio apdorojimo metu. Naujas šiluminio apdorojimo būdas. Sultinių klasifikavimas ir ruošimas. Daržovių nuoviras. Sultinių panaudojimas. Padažų klasifikavimas. Karštieji padažai su miltais. Antriniai karštieji raudonieji mėsos padažai su miltais. Antriniai karšti baltieji mėsos padažai su miltais. Baltieji žuvies padažai. Šaltieji padažai. Šaltųjų padažų panaudojimas. Padažų kokybės rodikliai. Skaityti daugiau
Renginio organizavimas: 50 metų jubiliejinis vakarasĮvadas. Esamos padėties analizė UAB "Laukinė orchidėja". Užsakymo priėmimas. Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Gėlės. Užsakymas į virtuvę. Patalpų puošyba. Stalų serviravimas ir pobūvio meniu parinkimas. Kainoraštis. Šventinio vakaro scenarijus. Svečių susodinimo schema. Pobūvio analizė. Išvados. Priedai. Pobūvio sutartis. Indų užsakymas į servizinę. Užsakymas į virtuvę. Skaityti daugiau
RiešutaiRiešutų rūšys: Lazdyno riešutai ir fondukas, Graikiniai (valakiniai) riešutai, Migdolo riešutai, Pistacijos, Kedro riešutai, Žemės riešutai, Kaštainiai. Riešutų ligos ir kenkėjai. Riešutų kokybė. Išvados. Darbas iliustruotas nuotraukomis. Skaityti daugiau
......